Barbecuepret was al vroeg afgelopen op 14 mei 2017 in Hasselt

Standaard

Organisatieteam De Filou heeft weer mooie weekenddagen achter de rug voor de vierde editie van het Belgisch Kampioenschap Low & Slow BBQ met een internationale deelnemerslijst op 13 en 14 mei 2017 in het Hasselts Kapermolenpark. Zondagnamiddag rond drie uur waren er al geen barbecuehapjes meer te verkrijgen en waren de deelnemers al bezig met op te ruimen. Het publiek had zich verzameld tussen de BBQ-kramen en genoot van een drankje in socializing sfeer. Regen heeft gelukkig geen roet in het eten gegooid van het weekendevenement.

Zaterdag was het whole hog competition, wat betekent dat de pitmaster een volledig varken op de barbecue of smoker bereiden. Na de bereiding wordt het varken op een zo mooi mogelijke wijze gepresenteerd. Zondag stond de KCBS BBQ competition op de affiche, een naam ontleent  aan The Kansas City Barbeque Society, die zich inzet voor de promotie en het plezier van barbecuën. Bij elke categorie – kip, ribs, mals varkensvlees en stukken rundsvlees – dient een box opgemaakt te worden, die een beoordeling krijgt van een jury op basis van onder andere smaak en presentatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s