Thomas & Michalis zeer tevreden over 25 jaar restaurant Akropolis Hasselt

Standaard

akropolis 9

Als de Grieken iets te vieren hebben dan mag dat gezien worden en iedereen mag meevieren.  Tussen donderdag 11 mei en zondag 21 mei 2017 kon iedere klant en toevallige gast meevieren tijdens 25 jaar restaurant Akropolis Hasselt. Zo bedachten Thomas, Michalis en Claudia elke dag een ander lekker gerechtje.

Je kon genieten van de gewone menukaart of kiezen uit de speciale keuken van chef Mario Holtzem, chef George Chrisianidis en chef Makis Karaïsalidis. Chef George is bekroond met de Gouden Kokmuts in de Mediterraanse keuken en is uitgegroeid tot een bekende kok in Griekenland.

Samen met het Akropolis team kregen de klanten een variatie van gerechten voorgeschoteld, gaande van: een 3-gangenmenu met de beste Griekse producten, 2 Kretenziche avonden met buffet, dans en optredens in Griekse stijl. Op andere avonden kon je gratis aperitieven of genieten van een aan tafel aangeboden Mezedes (Griekse voorgerechten) en een gratis dessertshow.

Onder het motto ‘We will breake the plates’ werden er iedere avond tientallen borden aan diggelen gegooid als appreciatie voor de Griekse dansen, uitgevoerd door het personeel en jeugdgroepen uit de streek. Iedere avond was er ook een optreden van de lookalike van Demis Roussos, die zijn beste hits bracht voor het feestpubliek.

akropolis rapertingen

Op vrijdagavond 19 mei 2017 was er in een overvolle Ludovicuszaal in Rapertingen een spetterend feest met de speciale uit Griekenland overgevlogen dansgroep Agia Sofia uit Ferres, het geboortedorp van Thomas. Vangelis en zijn muzikanten speelden er het dak af, terwijl iedereen danste op de typisch Griekse muziek en kon genieten van een uitgebreid buffet.

Op zaterdagavond 20 mei 2017 was er in samenwerking van de stad Hasselt, Holiday Inn en het Stedelijk Feestcomité een buitenfestival met optredens van Agia Sofia, Vangelis, de floklore dansgroep uit Houthalen en de Griekse dansgroep Evrou-Thrki uit Genk. Ook Demis Roussos kreeg het publiek op zijn hand met een extra optreden met zijn achtergrondkoor, de Banneuxkes.

Op zondag 21 mei 2017 werden de feestelijkheden afgesloten met een jeugdprogramma met een clown voor de kinderen. Ook de aanvaller bij KRC Genk, Nikos Karelis bracht een bezoekje en vereeuwigde zijn naam in het gastenboek.

Een dikke proficiat aan het hele Akropolisteam, dat ieder dag met de glimlach de Griekse tradities en gerechten aan de man bracht. “En ik, ik kan het weten, want ik was erbij. Op naar 30 jaar Akropolis”, aldus tekstschrijver Wim Reyskens.

https://www.facebook.com/Akropolis-173085379407626

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.