Bio bij Bernd teelt lokale biogroenten en verdeelt ze wekelijks in buurtafhaalpunten

Standaard

marta#2 10

Bernd Vandersmissen is een Rummense bioboer en teelt lokale seizoensgroenten op 100% biologische wijze van zaadje tot oogst zonder chemische producten en verdeelt ze bovendien wekelijks in afhaalpunten in Alken, Geetbets, Godsheide, Hasselt, Herk-de-Stad, Kiewit, Lummen, Munsterbilzen en Stokrooie. Samen met zijn echtgenote was hij aanwezig op de afgelopen succesvolle boerenmarkt MARTA#2 in de Hasseltse stationsomgeving. Zij leveren groentepakketten op maat dadelijk aan klanten met oogstaandelen gedurende 50 weken of tweemaal per week gedurenden 25 weken. Ook proefpakketten gedurende 4 weken zijn verkrijgbaar.

“We werken volgens het CSA-principe of community supported agriculture, wat betekent dat er een nauwe band is tussen boer en klanten. Via oogstaandelen worden de productiekosten gemeenschappelijk gedragen en kan er een teeltsysteem op maat worden uitgewerkt met een minimum aan overschotten”, aldus Bernd Vandersmissen.

“Naast 100% bioteelt zonder pesticidengebruik proberen we verder  te gaan door al onze kringlopen te sluiten en werken aan een productiesysteem, waar de bodemvruchtbaarheid central blijft staan”, gaat hij verder.

De groenteteelt volgt het ritme van de seizoenen, wat wel een rijke diversiteit van groenten doorheen het jaar creëert. “De groenten worden ’s ochtend geoogst en op dezelfde dag op een afhaalbuurt in je buurt geleverd onder de beste kwaliteits- en versheidsgarantie”.

“Om goed te kunnen inspelen op de vraag, hebben we onze oogstaandelen in drie soorten groentepakketten verdeeld: 1-persoons-, 2-persoons- en een familie-oogstaandeel. Twijfel je welke te nemen, kan je eerst ons proefpakket uitproberen”, besluit de bioboer zijn relaas. Voor info en oogstaandelen: mail naar bernd@biobijbernd.be of bel 0490/44 31 42.

http://www.biobijbernd.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.