Bokrijkse Superette bakt en verkoopt lokaal ambachtelijk bioboerenbrood

Standaard

dd

Sinds zaterdag 24 juni 2017 is De Superette in het Openluchtmuseum van Bokrijk dagelijks tussen 10 en 18u open voor het ambachtelijk bakken van vers gebakken boerenbrood in een steenoven met uitsluitend 100% biologische ingrediënten van graankorrel tot brood uit onze streek en de verkoop ervan. Het historisch bakmanschap wordt zo terugingevoerd om het Bokrijk Brandmerk BKRK te lanceren met nog meer herwaarderingen van vakmanschappen in een mooi gerenoveerd historische kader, zoals het maken en de verkoop van textiel & brouwen en verkopen van een eigen Bokrijkbier en -brood. Binnenkort wordt Bokrijks brood ook op markten verkocht met de Superettecamionette en komt er ook een verkooppunt buiten het Openluchtmuseum, zodat de bezoeker geen inkom meer hoeft te betalen.

Met deze verwezenlijking van De Superette, dankzij de expertise van Kobe Desramaut en van de Amerikaanse biobakker Sarah Lemke – die heen en weer De Superette in Gent reist – met team achter zich, krijgt het Domein Bokrijk een stevige troef en publiekstrekker – zelfs op wereldvlak – in handen met het behoud en verderzetting van oude tradities met een toekomstvisie in een historisch kader.

Uit de oorspronkelijke vraag van hoe van biogranen brood te maken, werd de bioboer van Herkenrode, Pieter Coopmans, aangesproken om ondertussen met twee andere boeren, Frans Bekkers en Rudi Vermeer, graan aan te leveren en te laten malen op ambachtelijke wijze tot bloem in de Dorpermolen van Stevoort door de deskundige molenaar Wies Boiten (80) en zijn jongste telg van 17 jaar. Wies Boiten stelde zijn watermolen in werking trouwens op zondag 25 juni 2017 voor het publiek in het kader van de Limburgse Molendagen. Voor Pieter Coopmans en collega’s is dat hele proces een persoonlijke verrijking van de samenwerkingen met andere graanverwerkers, zoals Jessenhofke, Stookkot en Karditsel. Zo belandt de bloem in de Bokrijkse bakkerij en liggen er dagelijks verse ambachtelijke bioboerenbroden in de rekken van De Superette.

http://www.de-superette.be

https://www.facebook.com/Herkenrodeboer

Foto’s Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.