Lekkere erwten- en bonensoep op drie plaatsen tijdens soepbedeling voor VJF 2017

Standaard

erwtensoep 00.JPG

Het uitnodigend zonnetje op maandag 7 augustus 2017, daags na de eerste Virga Jesseommegang, heeft honderden belangstellenden doen afzakken naar het Hasselts stadscentrum voor de rondgang van Don Cristoph De Langeman en de soepbedelingen op drie plaatsen op het parcours.

Erwtensoep van de Broederschap van Virga Jesse stond op het menu aan de basiliek. Erwten- en bonensoep van de bewoners van Het Dorp werden respectievelijk bedeeld bij Hendrik en Katrien op de binnenkoer van het Minderbroedersklooster en aan de woning van Jan in de Isabellastraat.

De Langeman vertrok zijn rondgang aan het Stadsmus, luidkeels aangekondigd door Jan de Belleman en vergezeld door de 38 koppen tellende rederijkerskamer van De Roode Roos onder leiding van Kapitein Michel Froidmont, de Garde Civique en de Koninklijke Harmonie van Hasselt. 

Vervolgens haalde het gezelschap de Prins van de rederijkerskamer De Roode Roos, de heer Libert, met de nodige eer af aan zijn woning aan de Thonissenlaan, waarna de bewoners van Het Dorp met veel figuranten van De Stadsraad, die zich al aan het opwarmen waren onder leiding van volkszanger met gitaar Robrecht Leenders met het zingen van het Hendrikslied, zich vervoegden bij de groep. 

De hele stoet met De Langeman trok dan naar de basiliek voor de traditionele erwtensoepbedeling, waarna de rederijkerskamer De Roode Roos plechtig werd gevierd in het stadhuis, vanwaar schepenen en burgemeester zich ook aansloten bij het gezelschap, dat nadien nog terug naar Hendrik en Katrien trok voor opnieuw een erwtensoepbedeling en eindigde bij Jan in de Isabellastraat voor de bonensoepbedeling.

Met vier tassen soep hadden we al goed en lekker genoten van een eeuwenoude traditie! Armand Schreurs had zelfs twee soeptassen bij zich. Wie weet, hoeveel tassen soep hij verorberd heeft?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.