Pand eethuis Tajine Hasselt dreigt gesloopt te worden voor nieuwbouw

Standaard

tajine 52

Het vroegere Hotel Schoofs aan het Stationsplein in Hasselt, waar nu restaurant Tajine en The School zijn gehuisvest, dreigt in handen van de projectontwikkelaars te vallen. Het pand is niet in orde met de strenge veiligheidsvoorschriften voor brand en andere zaken. De eigenaar wil het verkopen. Het plan bestaat om het pand te slopen en nieuwbouw op te trekken. Daardoor zijn Tajine en The School verplicht uit te kijken naar een nieuwe lokatie voor een verderzetting van hun projecten in de stationsbuurt. Tajine zag het levenslicht tijdens het project #Bamstat om de stationsomgeving levendiger te maken in 2016 en groeide uit tot een volwaardige horecazaak.

Advertenties

2 gedachtes over “Pand eethuis Tajine Hasselt dreigt gesloopt te worden voor nieuwbouw

  1. Greet appeltans

    Dat is een goed werk dat ze al die bouwvallige en verkrotte panden maar slopen en mooie goedgekeurde handelszaken openen. Dan krijgen wij een veilige buurt.

  2. x.

    Hasselt moet opletten dat niet alle karaktervolle panden afgebroken worden! Op het eerst zicht lijkt het misschien een ‘oud kot’ maar als je goed kijkt zijn er op de gelijkvloers heel mooie ruimtes en ook mooi art deco-glaswerk. Ideaal voor bv. een karaktervol restaurant. Stad Hasselt zou slim moeten zijn en er voor zorgen dat men deze panden conserveert en vooral ook restaureert en herbestemt. Dergelijke karaktervolle panden maken een stad pas aantrekkelijk voor bewoners en toeristen en zullen de buurt meer goed doen dan de zoveelste ‘dertien in een dozijn’ nieuwbouw. Mocht het nieuwe gebouw van enige bijzondere architecturale waarde zijn dan zou ik me er nog in kunnen vinden maar daar vrees ik ten zeerste voor. Bovendien wat komt er in? Vlak erlangs staan al jaren kantoorruimtes leeg en het aanbod nieuwbouw appartementen neemt de komende jaren reeds enorm toe… The school is een goede invulling. Soms vraag ik me af of een Hasselts bouwmeester geen goed idee zou zijn? Iemand die vanuit een neutrale maar goed geïnformeerde positie waakt over de kwaliteit van de stadsarchitectuur en durft op lange termijn te denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.