MediaMarkt Hasselt-Centrum gaat, horeca komt bij

Standaard

aperi vino 10

Het vertrek van MediaMarkt uit de TT-Wijk in Hasselt is geen goed nieuws voor de toevloed van bezoekers en shoppers in Hasselt. Middenstand en horeca kunnen het voelen en de site van de TT-Wijk krijgt daardoor een enorme leegstand van winkeloppervlakte van erg grote winkels te verteren. De onbetaalbaarheid van de huur van de panden is ook enorm.

Daartegenover ontwikkelt zich in de binnenstad meer horeca- en handelsactiviteit in kleinere panden. Zo kunnen we de spoedige openingen aankondigen van restaurant ’t Dêrrep in de Dorpsstraat, koffiehuis Sapien in de Schrijnwerkersstraat, Entrepôt del Tartufo in het Hemelrijk, Ronnièva in de Persoonstraat, Chinees restaurant Chinous in de Walputstraat en Très Belge op de Botermarkt. De Florian op de Fruitmarkt moet helaas na 26 jaar afhaken.

Ook zien we dat heel wat horeca overstapt naar avondlijke animatie voor de bezoekers. Zo heeft Mon Café in de Lombaardstraat regelmatig jazzoptredens, Tarte Tartine in de Walputstraat lezingen, Ciao Tutti muzikale animatie, bierrestaurant Brauwers standupcomedy, Café Café kleinschalige concerten, de Cambrinus achter Van Veldeke ook met concerten, L’Aperi Vino, L’Entrée, Brassaville ….  Eénmaal open storten Très Belge en ’t Dêrrep zich ook in de avondlijke animatiesfeer. Allemaal met de bedoeling om meer mensen in de Hasseltse binnenstad op de been te brengen en onze gezelligheid als troef te versterken.

Hopende dat alle horecazaken ondanks de witte kassa op eigen benen in al dan niet moeilijke omstandigheden ook een fatsoenlijke rendabiliteit kunnen maken en houden en zo kunnen open blijven, zijn meer avondlijke activiteiten van harte welkom om toch maar die kieskeurige klant eens warm te maken om terug een stapje in de avondlijke wereld te zetten en te socialiseren in plaats van steeds maar weg te duiken in televisieland of in digitale sociale netwerken. Een heel moeilijk opdracht om meer leven ’s avonds in de binnenstad te krijgen.

Meer gezellige en leuke evenementen met een kleinschalige basis kunnen dat realiseren. Uiteraard moet je daarvoor ook ondernemers vinden die mee willen denken, plannen en uitvoeren. En gelukkig zo hebben we er….

2 gedachtes over “MediaMarkt Hasselt-Centrum gaat, horeca komt bij

  1. Op de eerste plaats moet er een stadsbestuur komen die hier achter staat, en die begrijpt dat horeca juist een stuk voor de gezelligheid en voor leven zorgt in de binnenstad, tolerantie moet er meer zijn, iedereen is ooit jong geweest, vergeet dat niet, het is een keuze waar nu het nieuw stadsbestuur voor staat, terug wat meer avond en nachtleven, indien mensen ’s avonds alleen maar rust willen, moeten ze op de buiten gaan wonen, ik woon daar, is ook niet alles!

    • Nulens Philippe

      Een geweldig initiatief voor al deze ondernemers veel avondanimatie brengt leven in de stad! Geef een sluitingsuur om 24h zoals vroeger dan zijn we opnieuw een bruisende stad! Onze nieuwe burgemeester kan het verschil maken! Hasselt Bruisende Stad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.