Archiefexpo ‘Eten en drinken in oorlogstijd’ tussen 22 november 2018 en eind december 2018 in Hasselts Stadsarchief

Standaard

Aan de hand van documenten rond eten en drinken in WO1 kan je tussen 22 november 2018 en eind december 2018 gaan kijken naar de archiefexpo tijdens de kantooruren in het Hasselts Stadsarchief in de Rederijkersstraat 42.

De documenten komen van het Bakkerijmuseum Veurne, collectie Eddie Niesten, collectie Robrecht Penders, fotocollectie In Flanders Field Museum – Ieper, Museum Slag der Zilveren Helmen – Halen en eigen materiaal van de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie, dit alles in het kader van de Week van de Smaak 2018.

“Oorlog betekent honger. Maar wie weet nog wat het betekent: eten met bon, zwarte markt, alleen aardappelen, troost in het glas, eten verbergen, woekerprijzen…? Tijdens WO1doorlog moeten de mensen noodgedwongen hun toevlucht nemen tot creatieve recepten. Weten wat en hoe mensen toen aten of wat de soldaten onder de kiezen kregen, geeft heel wat informatie over andere aspecten van de oorlog. De zoektocht en creativiteit om van weinig of niets iets eetbaars te maken staat in schril contract met de overvloed en de mogelijkheden van vandaag,” aldus Eddy Niesten, onder andere auteur van publicaties over landbouw- en voedingsgeschiedenis.

Het Stadsarchief is dagelijks open tussen 9u en 12u30 en 13u30 en 17u, behalve op donderdagnamiddag en vrijdag tot 16u. Dinsdag is de expo niet toegankelijk.

http://www.asg.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.