Vijfsterrenhotel Oud Gasthuis Hasselt krijgt 49 luxekamers

Standaard

Het openbaar onderzoek over een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de herinrichting van de Hasselts Oud Gasthuis uit 1668 aan de Thonissenlaan naar een vijfsterren- of luxeboetiekhotel is recent verstreken na een lange procedurevoorbereiding. Er komt schot in de zaak en Group GL kan zijn project verderzetten. Na de afwerking van de omgevingsvergunning starten de inrichtingswerken in het najaar 2019.

Het luxeboetiekhotel Oud Gasthuis zal geen 68 kamers maar 49 grotere luxekamers over drie niveaus tellen. Verder is er plaats voor een fitness- en wellnessgedeelte, vergaderlokalen, restaurant aansluitend op de binnenpatio, dat overdekt wordt met glas en bij mooi weer gebruikt kan worden als buitenterras met open dak.

Aankomende hotelgasten zullen hun autosleutels mogen afgeven aan het hotelpersoneel, dat zorgt voor bagage en de wagen. Ze begeleiden hun gasten naar de hotellobby en rijden ook hun wagens naar de ondergrondse garage met 48 parkeerplaatsen in de achtergelegen Gasthuisstraat.

De reeds aanwezige zaken gelijk het advocatenkantoor Jaspers blijven bereikbaar via de grote binnenkoer. De doorsteek van de Thonissenlaan naar de Gasthuisstraat blijft behouden.

Een gedachte over “Vijfsterrenhotel Oud Gasthuis Hasselt krijgt 49 luxekamers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.