Hogeschool PXL gaat voluit voor duurzame catering in samenwerking met Alpro

Standaard

Hogeschool PXL gaat vanaf juni voor elk consumptie moment van de dag een plantaardig alternatief voorzien op al haar campussen in samenwerking met Alpro, producent van plantaardige voeding en dranken. 

Duurzame catering

De aandacht voor duurzaamheid en plantaardige voeding en dranken is de laatste jaren sterk toegenomen. Er is een groeiend bewustzijn over de vele voordelen die een meer plantaardig eetpatroon brengt, zowel voor onze eigen gezondheid als voor die van onze planeet.

Plantaardige voeding is deel van de oplossing

Wat we eten heeft een aanzienlijke impact op onze CO2-voetafdruk. De huidige manier waarop de wereld eet en voedsel produceert is niet duurzaam en elke dag opnieuw kan elk van ons bewust een keuze maken over wat we eten en drinken. Maar liefst 30% van onze Europese voetafdruk wordt veroorzaakt door de productie en consumptie van voedsel.

De voedingssector heeft dan ook een belangrijke rol te spelen. Het recent gepubliceerde EAT-Lancet rapport toont aan dat een radicale verschuiving naar gezonde en meer plantaardige voeding, halvering van voedselverlies en afval, en verbetering van landbouw-praktijken en technologieën nodig zijn om 10 miljard mensen duurzaam te voeden tegen 2050. Een ambitie waaraan we vandaag moeten beginnen werken. Meer plantaardig eten draagt bij aan een efficiënter gebruik van de natuurlijke hulpbronnen zoals land, water en energie.

“Daarom nemen we als cateringdienst binnen PXL onze verantwoordelijkheid op en bieden de studenten vanaf nu ook plantaardige alternatieven aan. Concreet gaan we aan de slag met plantaardige alternatieven voor yoghurt, desserts en drinks van Alpro. Zelfs op vlak van koffie gaan we plantaardige alternatieven aanbieden, zoals een Coconut Iced Latte en Alpro Caffè Ijskoffies”, aldus Rudy Rampelberg, hoofd Catering van de PXL-Hogeschool.

Dat de cateringdienst van PXL-Hogeschool vooruitstrevend is, bewijst de Gault Millau award voor gezonde keuken die de Limburgse Hogeschool in 2018 in de wacht sleepte.

Samenwerking Alpro

De focus op duurzaamheid en gezondheid maakt van Alpro een logische keuze als partner.

“Alpro denkt mee hoe we het aanbod best kunnen afstemmen op de noden van de studenten op elk moment van de dag, van ontbijt tot lunch en koffiemoment. Zo gaan we maandelijkse koffie specials introduceren, waarbij we de studenten telkens opnieuw zullen verrassen en inspireren. Met deze samenwerking wordt het aanbod voor de studenten ruimer, gezonder & duurzamer en dit is iets wat ons nauw aan het hart ligt”, besluit Rudy Rampelberg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.