Hotelschool Hasselt heeft nu Kookeiland met 2 didactische keukens en 2 restaurants

Standaard

Vanaf 1 september 2019 kunnen de leerlingen van de Hotelschool Hasselt terecht in een op amper zes maanden gebouwde gloednieuwe afdeling van de school, Het Kookeiland genoemd en kaderend in de toekomstplannen van scholengroep GO! Next. De nieuwe infrastructuur omvat twee didactische keukenruimtes en twee didactische restaurants. De chefs van de toekomst komen zo terecht in een hypermoderne werk- en leeromgeving, waar ze hun creatief culinair talent volledig mogen ontplooien.

Bij de opening van Het Kookeiland op 21 juni 2019 mochten twee oud-leerlingen van de Hotelschool Hasselt, Peppe Giacomazza (La Botte) en Laurens Snykers (Zoethout), duelleren in de keuken, ondersteund door een leerlingenteam.

De technische fiche oogt indrukwekkend: de volledige afdeling beslaat 500 m²,
huisvest twee keukens met een totaal van 26 gasfornuizen en twee didactische
restaurants met een maximale capaciteit van 72 gasten. Keuken- en zaalbrigades
tot 48 leerlingen kunnen er aan de slag. De interne flow van grondstoffen en
bereide gerechten is uiteraard volledig conform de HACCP-regelgeving
in verband met voedselveiligheid.

In eerste instantie zullen vooral de leerlingen van de eerste graad er de
praktijklessen keuken en restaurant volgen, maar ook de hogere jaren en de afdeling Hotel van het volwassenenonderwijs kunnen er terecht.

https://www.hotelschoolhasselt.be

https://www.facebook.com/hotelschool.hasselt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.