Deelnemers aan Straatartiestenfestival op 29 juni 2019 in Hasselt

Standaard

amuse 2019 6

Op zaterdag 29 juni 2019 tussen 14 en 17u vindt het eerste Straatartiestenfestival plaats met 14 bands en artiesten in de Hasseltse binnenstad tijdens de derde dag van de braderie. Uit alle deelnemers wordt een winnaar of winnende band gekozen die zal mogen optreden op het podium van de Petit Bazar van Pukkelpop 2019. Wie dat wordt, wordt bepaald door een professionele jury, samengesteld uit onder andere iemand van Pukkelpop en het conservatorium, en door de publieksjury. Het resultaat wordt opgeteld en om 18u maken we de winnaar bekend op het Groenplein. Voor hen is de uitdaging groot.

Deelnemers

 • NOI FEELS – Koning Albertstraat / Ridderstraat : Hij is een singersongwriter die schrijft in verschillende stijlen en brengt stille, poëtische liedjes met blues/Bossa Nova invloeden.
 • ACCORDEONDUO THE BLACK ROLANDERTJES – Demerstraat / Taverne Vogelsanck: Het accordeon duo is ontstaan op een accordeontreffen en zorgt voor de ambiance op bruiloften, diners, verjaardagsfeesten … en in de Hasseltse winkelstraten.
 • MELTING BASKETS – Koning Alberstraat / Century: Dit akoestisch duo brengt een fris geluid waarmee ze toeschouwers stil krijgen. Ze brengen een mix van eigen werk en enkele covers.
 • BILLY GRASS – Maastrichterstraat / Borrelmanneke: De band Billy Grass speelt voornamelijk covers en laat zich inspireren door bluegrass, folk, country en americana.
 • WAYFARE – Demerstraat / Spruitje: Het startte als schoolproject van 4 studenten aan PXL-Music. Ze brengen covers van onder andere Nick Cave, Tom Waits en eigen werk binnen het country/folk genre.
 • JOHN EN HIALEY GELLING – Sint Jozefstraat / TT center: John en Hailey Gelling zijn vader en dochter en spelen samen akoestische popnummers.
 • JOSHUA MICHIELS – Badderijstraat / Bibliotheek: Hij is een singer songwriter die rock, blues en popcovers brengt in zijn eigen stijl, afgewisseld met eigen nummers.
 • THOV – Hoogstraat / Fruitmarkt: THOV is de alias van Thomas Vankriekelsvenne en brengt als singer songwriter zowel eigen nummers als popcovers.
 • ALE AND ALLEY – Dorpsstraat / Shanti Beans: Het duo Ale and Alley brengt folk en bluesmuziek uit de jaren ‘20 en ’30, aangevuld met recenter werk.
 • STRAY DOGS – Capucienenstraat / Toerisme Hasselt: Vier jonge honden vormen samen StrayDogs. De band bestaat uit twee zingende broers, gitaar, saxofoon. Ze worden begeleid door een drummer en een contrabassist.
 • WHITE TRASH DATING SERVICE – Demerstraat / Minderbroedersstraat: De band speelt Acoustic City Country Music en vindt zelf dat daar geen verdere uitleg bij hoort. It’s all in a name!
 • MAURIZIO LAROSO – Demerstraat / Walputstraat: Hij is een accordeonspeler die verschillende genres speelt, van Café aan de haven tot hedendaagse muziek, kortom, alles wat speelbaar is op accordeon.
 • MATS TUERLINCKX – Zuivelmarkt: Hij speelt vooral covers van hedendaagse popmuziek en eigen werk en zal door de aandachtige shopper al wel eens gespot zijn in de Hasseltse winkelstraten.
 • TRIO CON BRIO – Grote Markt: De combinatie van vocale meerstemmigheid en subtiele visuele humor zorgen voor vermaak. Dit alles doen ze onder begeleiding van gitaar, ukelele en contrabas.

Om te stemmen op je favoriete straatartiest kan je bij dienst Toerisme Hasselt of bij de straatartiesten zelf een stemformulier halen. Iedereen mag één keer stemmen en maakt door te stemmen ook kans om een Hasseltbon te winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.