POLL: Is komst van McDonald’s in Hasselt-Centrum verrijking van ons culinair aanbod?

Standaard

sister

Amerikaans Hamburgerketen McDonald’s heeft zijn oogje laten vallen op Hasselt-Centrum. Zij willen volgens de plaatselijke media intrekken in het winkelpand van schoenhandel Sister op de hoek van de Koning Albertstraat met de Guffenslaan na geslaagde onderhandelingen met de eigenaar. In dat pand was al in de jaren 90 een korte periode brasserie Hasel gehuisvest.

Dat McDonald’s nu ook een vestiging in het stadscentrum wil na een zaak aan de Schampbergstraat in Kuringen is zeker te verklaren door een nieuwe dynamiek in de binnenstad van middenstand en stadsbestuur om het commercieel centrum attractiever te maken voor meer shoppers, bezoekers en toeristen.

Maar een Amerikaanse hamburgerketen als McDonald’s is wel geen echte verrijking van ons culinair aanbod met hun hoofdzakelijk ongezonde fastfoodgerechten. Immers er zijn horecazaken die zelf hun burgers met eigen gekozen ingrediënten zelf maken, maar die zijn wel wat duurder en smaken ook heel lekker. Zelfs in de plaatselijke frituren vind je ook heel heerlijke hamburgers. Tenslotte is er ook horeca, die gespecialiseerd is in de bereiding van ambachtelijke burgers.

Is de komst van een McDonald’s met het grote geld en burgers van eenheidsworst maar ook met hun speciale burgers dan een verrijking van ons culinair aanbod? Of is het de naam van McDonald’s met jarenlange traditie, die de consument aanzet tot het eten van Amerikaanse fastfood?

2 suggeties bij “POLL: Is komst van McDonald’s in Hasselt-Centrum verrijking van ons culinair aanbod?

 1. Maria

  McDonald’s kan maar blijven uitbreiding.
  En een vakbond komt er niet binnen.
  Ze behandelen hun personeel als slaven, alleen de dikke nekken zijn er goed mee.
  Ik kan geen McDonald’s meer zien.

  Like

 2. David

  Op zich stoort me de komst van McDonald’s en KFC niet echt. Het is niet dat we in de binnenstad overrompeld worden door dit soort eettenten, al kun je misschien wel de vraag stellen of er niet betere locaties zijn te vinden.

  Het vroegere pand van Leyssens op de Fruitmarkt misschien? Eventueel in combinatie met een mooi terras? Sports World in de (Kleine) Maastrichterstraat staat ook al 2,5 jaar te huur. Met de komst van de Quarter Blue loopt die straat verder leeg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.