Uitgangsleven rond Kinepolis Hasselt is dood zonder horeca

Standaard

Giuliano Hasselt, Fifth Avenue Hasselt en L’Avenida Hasselt langs de Via Media op de Kinepolissite zijn voor onbepaalde tijd gesloten en verzegeld op gerechtelijk bevel nadat de gerechtelijke politie op donderdagochtend 5 december 2019 er samen met andere horecazaken in Genk (brasserie 360° en Stadscafé), Zutendaal, Lommel en in Maasmechelen Village binnenviel op zestien adressen op zoek naar bewijzen van fiscale fraude, informaticafraude en valsheid in geschrifte in informaticagebruik in het kader van een onderzoek naar gesjoemel met de witte kassa. Zo zijn volgens de speurders honderdduizenden euro’s ontdoken aan belastingen en btw.

De leverancier van het witte kassasysteem uit Zutendaal was het brein achter het verlagen van de omzet in de witte kassa. Tien personen werden meegenomen voor verhoor. Meer dan acht wagens en 175.000 euro cash geld werden in beslag genomen volgens TVL. De gerechtelijke politie zet het onderzoek verder naar de bom onder de horeca.

Horeca Vlaanderen is niet te spreken over de invallen. De horecahouders zijn geen moordenaars of criminelen volgens Horeca Vlaanderen. Beloftes die de regering had beloofd, zijn maar deels realiteit. Maar er zijn wel feiten van fiscale en informaticafraude gevonden. Is dat uit noodzaak om te overleven of gaat het verder naar verrijking in eigen belang? Het onderzoek zal het uitwijzen.

Momenteel is het uitgangsleven op de site van Kinepolis Hasselt dood. Burger King is er nog actief. Hopelijk komt er spoedig duidelijkheid over de getroffen zaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.