
Zaakvoerders Thierry Geerts (42) en zijn vrouw Mieke Vanderstraten (42) van de Hasseltse Slagerij Geerts op de Ziovemarkt werden door UNIZO bekroond hen met het officiële Handmade in Belgium-label.
Beiden hebben tonnen ervaring en een ongelooflijke liefde voor het beenhouwersvak. Ze werken uitsluitend met lokale en verse producten. “We kiezen steevast voor kwaliteitsvlees en kennen de boeren waarvan ons vlees komt allemaal persoonlijk”, vertelt Thierry Jacobs, voorzitter van UNIZO Hasselt, gepassioneerd. “Die hoge kwaliteit proef je en wordt ook erg geapprecieerd door onze klanten.”
Jaarlijks hoogtepunt is er weer!
Slagerij Geerts staat bekend om zijn zelfbereide producten zoals van hun zelf bereide bloedworst, kipkap, salami’s, patés, kalfskop en boerenworsten. Het duo houdt ervan om te experimenteren met verschillende smaken en uit te pakken met verrassende smaakbommetjes. “Een jaarlijks hoogtepunt is ons traag gegaard en gevuld speenvarken, dat er nu terug is”, aldus Mieke.
Het ambachtswerk van Thierry en Mieke wordt nu beloond met het officiële Handmade in Belgium-label. “Met dat label zet UNIZO ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken. Met de nadruk op zelfbereide producten en verrassende eigen bereidingen, past Slagerij Geerts perfect in dit verhaal”, besluit Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg, die samen met Steve Jacobs, voorzitter UNIZO Hasselt, het label uitreikte.