Michèle Martens is nieuwe Hasseltse centrumcoach ter vervanging van centrummanager

Standaard

De diensten Economie, Toerisme, Communicatie en Stadsmarketing van de stad Hasselt zijn de laatste jaren sterk geëvolueerd. Hun werking is fel op elkaar afgestemd. Om één van de meest gezellige, attractieve en culinair hoogstaande centrumsteden van Vlaanderen te blijven, moeten ze zich voortdurend versterken. Michèle Martens werd daarom aangeworven om het rechtstreeks aanspreekpunt voor de ondernemers te zijn als vrouwelijke centrumcoach, aanvullend op de dienst Economie.

De nieuwe centrumcoach vervangt de centrummanager en zal meer een brugfunctie tussen de handelaars en de verschillende stadsdiensten vormen. Dat gaat verder dan louter de dienst Economie zoals bij de dienst Vergunningen, waar handelaars toch vaak mee in contact komen. Deze nieuwe verbindingsfiguur moet de administratieve afhandeling voor ondernemers kunnen versnellen. Maar evenzeer wordt de dienst Toerisme & Vrije Tijd meegenomen. Dit is een eerste stap in de uitbouw van een ondernemersloket, waar de stad ook de deelgemeenten willen betrekken.

Ambitie

De ambities van het stadsbestuur zijn dan ook nog lang niet gestild. “Hasselt zet meer dan ooit in om een spraak- en smaakmakende centrumstad te zijn waar het aangenaam genieten en winkelen is. Zo dringt de stad de leegstand terug met het aantrekken van tal van nieuwe zaken, weet ze bezoekers uit heel Europa aan te trekken die de hotels goed vullen, en initieert en faciliteert ze tal van bijzondere evenementen die de stad doet bruisen als nooit te voren. De recente passage van De Warmste Week in het Stadspark is hier een goed voorbeeld van. Kortom, Hasselt zet zich stevig op de kaart. Om verder door te zetten op de ingeslagen weg kantelt de stad Hasselt de werking van het centrummanagement in, binnen de werking van de stadsdiensten en heeft ze een nieuwe centrumcoach aangeworven. Hiervoor werd Michèle Martens geselecteerd die deze functie met veel enthousiasme zal opnemen. Zij heeft een achtergrond als adviseur van ondernemers en woont in Hasselt,” aldus economieschepen Rik Dehollogne.

Deelgemeenten

De centrumcoach maakt deel uit van de dienst Economie en zal fungeren als rechtstreeks aanspreekpunt voor ondernemers. “We hebben onze dienst Economie de voorbije jaren al stevig uitgebouwd en structureel versterkt. De inkanteling van onze centrumcoach binnen die dienst past perfect in de doorgedreven professionalisering. Michèle zal actief in overleg gaan met alle ondernemers uit het winkelgebied en is de verbinder tussen de ondernemers, de stadsdiensten en diverse andere stakeholders. Daarnaast zal Michèle, samen met ondernemers, events en activiteiten organiseren en coördineren en netwerken uitbouwen. Ze zal zich daarbij niet beperken tot het stadscentrum maar haar ook openstaan voor de detailhandel en horeca in onze deelgemeenten. We zijn ervan overtuigd dat samen met Michèle we verder bouwen aan Hasselt als een bruisende en aantrekkelijke belevingsstad,” besluit Dehollogne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.