Esaki serveert sushi met choco en banaan

Standaard

Foto’s – MM Content

De Limburgse sushiketen Esaki zet sinds 1 april 2023 de Nutella Special Roll op de kaart in hun restaurants in Hasselt, Genk en Tongeren. Deze sushirol is gevuld met banaan, Nutella-choco en afgewerkt met hazelnootjes. “We serveren dit op vraag van onze klanten, die blijkbaar verzot zijn op choco”, vertelt eigenaar Krishna Simkhada.

Géén vis, avocado of mango in de sushi. Wel hazelnootchocolade van Nutella en banaan, afgewerkt met krokante hazelnootjes. De Nutella Special Roll is geboren.

“Intussen ben ik al bijna 15 jaar in België”, opent Krishna Simkhada, eigenaar van de drie restaurants. “Een boterham met chocolade en banaan wordt hier blijkbaar veel gegeten. Een combinatie die voor mij persoonlijk bijzonder vreemd is, maar die blijkbaar heel gangbaar is.”

Nutella-choco

Aanvankelijk was Simkhada niet te winnen voor het idee van een choco-sushi. “Tot bleek dat steeds meer klanten ernaar vroegen. Op aanraden van mijn zaalteam heb ik een akkoord gegeven en zijn mijn sushichefs aan de slag gegaan. We maakten verschillende versies, maar kozen voor de eenvoud. Géén punt van discussie was de chocolade van Nutella, want die eet ik zelf heel graag.”

Dessert

Intussen is Simkhada overtuigd van de Nutella Special Roll. “De combinatie van de hartige rijst, het zoete van de chocolade en de banaan en het knapperige van de nootjes werkt. Ideaal voor zoetebekken of eventueel als dessert. Voorlopig serveren we hem alleen in het restaurant. Iedereen is dus welkom in Hasselt, Genk en Tongeren”, besluit Simkhada.

https://www.esaki.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.