PXL-Catering zet nieuwe koelwagen in voor ijsjes

Standaard

Op 27 juni 2024 hebben ze bij Hogeschool PXL genoten van een warme dag en een speciale verfrissing. Om haar waardering voor de inzet van haar medewerkers te tonen in deze hoge temperaturen, werden er op PXL-campussen gratis ijsjes uitgedeeld. Dit initiatief van PXL-Catering werd zeer positief ontvangen en bracht een glimlach op vele gezichten.

Deze verfrissende traktatie was mogelijk dankzij onze nieuwste aanwinst: een elektrische koelwagen. PXL-Catering heeft met de introductie van deze elektrische gekoelde Cargo niet alleen een duurzame stap gezet, maar ook een nieuwe standaard neergezet. Deze investering helpt ons te voldoen aan strenge Europese regelgeving voor wegwerpverpakkingen en voedselveiligheid, en markeert een mijlpaal in milieuvriendelijk transport.

“Onze beslissing om over te schakelen op de elektrische gekoelde cargo weerspiegelt onze diepe toewijding aan duurzaamheid en voedselkwaliteit,” benadrukt diensthoofd Rudy Rampelberg. “Het stelt ons niet alleen in staat om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook om onze klanten de hoogste kwaliteit en veiligheid te bieden bij elke levering.”

Naast voedselveiligheid richt PXL Catering zich ook op het verminderen van voedselverspilling door efficiëntere logistiek en geavanceerde opslagtechnieken. Door lokale leveranciers te betrekken, in overeenstemming met overheidsaanbestedingsregels, dragen wij bij aan de lokale economie en verminderen wij onze carbon footprint door kortere transportroutes te gebruiken.

“Onze strategie om lokaal in te kopen, binnen de grenzen van overheidsvoorschriften, is een integraal onderdeel van onze duurzaamheidsinspanningen,” voegt Rudy Rampelberg toe. “Door deze aanpak te combineren met onze nieuwe elektrische Cargo, zijn we goed gepositioneerd om niet alleen aan, maar ook voorbij de verwachtingen van onze klanten en de industrienormen te voldoen.” “Deze zonnige dag was een groot succes en we zijn blij dat we samen hebben kunnen genieten van een verfrissend ijsje, terwijl we onze inzet voor duurzaamheid en kwaliteit konden demonstreren,” besluit Rudy.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.