Tim Vervoort bundelt in Party Locator-app initiatieven van uitgangsleven in België

Standaard

Hasselaar Tim Vervoort (19) is informaticastudent aan de UHasselt en is erg actief als maker van websites en apps, in het filmen en fotografie. De media ligt eveneens ten zeerste in zijn interessegebied, net als mensen helpen met computerproblemen, productiefilms maken voor bedrijven. Binnenkort verschijnt zijn langspeelfilm gedraaid in Portugal in samenwerking met een filmschool in zijn cv. Vooral is hij het aan het waarmaken met ontwikkeling zijn gratis applicatie van de Party Locator over alles wat het uitgaansleven aangaat in heel België. Inmiddels telt zijn app al meer dan 250.000 hits voor het party-, festival- en concertgebeuren in ons land, goed voor info over meer dan 3000 organisatoren. “Binnenkort komt de nieuwe en snellere versie op internet. Hier worden de evenementen visueel voorgesteld op een kaart met extra zoekmogelijkheden en bijkomende info in wolkjes”, aldus de creatieve Tim Vervoort.

In vergelijking tot gelijkaardige apps is Party Locator veel uitgebreider. “’s Nachts speurt een zoekmachine het internet af op zoek naar geschikte info over het uitgaansleven in alle steden van België om ze nadien via een ingenieus filtersysteem op te nemen in de gratis uitgaansapp. Manuele ingrepen zijn enkel nog nodig bij twijfelgevallen”, legt de app-ontwikkelaar uit.

Party Locator is de ideale zoek-app voor kotstudenten, jeugd en toeristen die willen weten, wat er een stad zoal allemaal te doen is op gebied uitgangsleven. “Hasselt en Limburg zijn veelal compleet in het aanbod, terwijl aan andere steden wordt gewerkt in onder andere samenwerking in het I Love Netwerk en Gama Putra, die bezig is om op andere plekken zo’n I Love-platform te creëren onder de vlag van Small Teaser, die recent is uitgeroepen tot de StartUp van 2016”.

 De meeste gebruikers situeren zich tussen 20 en 30 jaar. Party Locator blijft laagdrempelig en gratis voor de vele gebruikers. Dat is een belofte die Tim Vervoort als app-ontwikkelaar absoluut in ere wil houden. “Het gebruik van de app moet gratis blijven. Via het weggeven van vrijkaarten voor fuiven en concerten in samenwerking met organisatoren wil ik de community uitbreiden, ook via mond-aan-mondreclame. Commercialiseren doe ik zeker door bescheiden sommen te vragen aan de organisatoren om te stijgen of als eerste te staan in de getoonde lijst van events op de app”, legt hij zijn volgend opzet uit.

Momenteel kost het Tim Vervoort alleen maar geld voor de ontwikkeling van zijn app. Hij heeft ook beroep gedaan op deskundige raad van Ward Habraken voor de iOS-app, Lennert Daniëls en Martijn Luyckx voor grafisch advies en mede-ontwerper, Isaac Meers als Apple-tester en Karel Fonteyn als Windows-tester. “Opzet is op het einde van 2017 zeker de miljoen bezoeken te halen met de nieuwe versie van Party Locator”, besluit hij hoopvol.

http://www.partylocator.be

http://www.timvervoort.com

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.