Stellingen nieuwbouw Hassotel Hasselt zijn verwijderd

Standaard

De stellingen rond de nieuwbouwuitbreiding van het Hasselts Hassotel zijn verwijderd. De constructie van de nieuwe architectuur is zo zichtbaar geworden en is twee verdiepingen hoger dan de huidige constructie. De uitbreiding voorziet een vernieuwde restaurantzone met aaneengesloten gelagruimte met huidige ruimte, een lobbyzone op de eerste etage en een aantal nieuwe en vernieuwde hotelkamers.

Bedoeling is om het witte zicht van de nog aan te brengen witte keramische tegels tegen de gevel verder te trekken naar eenzelfde witte uitstraling van het al bestaande Hassotel. Er is ook een verdere afwerking met goudaccenten en belijningen.

Veel glas op het gelijkvloers met restaurant- en inkomzone geeft de nodige transparantie. Daarboven is een toren van zes ten opzicht van elkaar verspringende bouwlagen met vijftien hotelkamers en één suite verrezen.

In de huidige kelder komt een club. Vandaaruit heb je een perfecte doorkijk naar de lobby, die in verbinding staat met het straatniveau via een buitentrap.

Eén restaurantzone met aansluiting op bestaand eetgedeelte moet nog worden gerealiseerd. Die werken zullen twee weken in plaats van twee maanden inbeslagnemen. Ook de verbouwing en inrichting van het voormalige aanpalende pand van De Voorzorg tot studio’s voor langer verblijven langs de Guffenslaan zijn voor de toekomst nog gebeuren. Zo telt het Hassotel er een vijftigtal kamers bij.

http://www.uaucollectiv.com/portfolio/hassotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.