Taproom stadsbrouwerij De HopHemel Hasselt opent in november 2022 op Bampslaan

Standaard

In het oude griffiegebouw op de Hasseltse Bampslaan 21 – waar chef Danny Vandenhove nog restaurant heeft gehad – staat eerstdaags in november 2022 de opening van de taproom van de nieuwe stadsbrouwerij De Hophemel – later eveneens op hetzelfde adres – op het programma. Initiatiefnemers, Geert Vandormael en Steven Broekx, tappen eigen brouwsel van craftbieren of speciaalbieren op een tiental kranen vijf dagen per week plus ze schenken ook gastcraftbieren op fles, dat allemaal aangeboden met aangepaste deelgerechtjes. Voor de eigen stadsbrouwerij is het nog enkele maanden wachten, want die komt in een apart lokaal achter het grote gebouw, na installatie en de nodige vergunningen.

“Daar kijken we ook naar uit, want sinds 2020 brouwen we maandelijks ons huisbier in een brouwketel van 500 liter in een gelimiteerde oplage van 60 bakken per brouwsel, die elk wordt genoemd naar de kalenderheilige van de dag van de creatie van het brouwsel. Al 28 craftbieren staan al zo op onze naam,” zegt Geert, die samen met compagnon Steven ook craftbieren maakt op vraag van de klant. Elk brouwsel wordt telkens in één keer gebrouwen.

Crafbier is een antwoord op het commerciële pilsbier van grote brouwerijen, wordt kleinschalig en ambachtelijk gemaakt en komt overwaaien uit Amerika. Voor de ontwikkeling van de bieren wordt dan ook continu gezocht naar vernieuwende combinaties van de basisingrediënten graan, hop en gist, al dan niet met toevoeging van kruiden, vruchten of andere additieven, om steeds opnieuw een bijzonder en uniek bier te creëren. In de productie van de bieren blijft de traditie en het ambacht van het brouw- en productiepoces echter altijd gerespecteerd zodat er steeds een kwalitatief bier ontstaat,” gaat hij verder.

De HopHemel is dagelijks open tussen woensdag en zondag, in de week tot 22u, in het weekend met latere sluiting.

Afhankelijk van de voltooiing van de laatste afwerking van de taproom met mooi interieur opent De HopHemel zo vlug mogelijk.

https://hophemel.be

https://www.facebook.com/BrouwerijDeHopHemel

https://www.instagram.com/hophemel

3 suggeties bij “Taproom stadsbrouwerij De HopHemel Hasselt opent in november 2022 op Bampslaan

  1. Broekx Jan

    Veel succes met dit mooi initiatief om onze biercultuur in een apart daglicht in de praktijk te brengen . Ongetwijfeld een bezoek waard .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.