Jenever en Virga Jesse gaan samen in het ‘8ste mirakel van Virga Jesse’

Standaard

Wim Reyskens schreef voor de Banneuxkes het spel ‘Het 8ste mirakel van Virga Jesse’, een knotsgek stuk in het Hasselts dialect, dat op zes dagen, telkens dagelijks drie keer, wordt opgevoerd op het intieme Kadettenpleintje. De algemene repititie verliep vlekkeloos.

Terwijl Leon Pesjeu zijn Hesselse Loch en satire laat vliegen voor volle zalen in het Huis van Corswarem, zullen de Banneuxkes hun uiterste best doen om hen te overtreffen tijdens deze gratis voorstellingen. En als Wim Reyskens ergens goed in is, dan is het niet alleen in jenever drinken, maar ook inspiratie zoeken in zijn rijke fantasie en jenever betrekken in een stuk over Virga Jesse.

De jaren 1920: een gezin, vader aan de jenever, miserie en armoede. De vrienden willen helpen en hebben zo hun gedachten. Om de vader op het goede pad te brengen, kruipt één van hen in de huid van de duivel en een ander in dat van een engel. Maar dat loopt uit de hand, en dan verschijnt de Virga Jesse, die haar zoveelste mirakel doet in Hasselt.

Lachen met hun fratsen kan je op maandagen 16 en 23 augustus, dinsdagen 17 en 24 augustus, en donderdagen 19 en 26 augustus, telkens om 20, 21 en 22u.

www.banneuxkes.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.